VRSTE STEKLA

DVOSLOJNO STEKLO 4/16/4

skupne debeline 24mm je v STANDARDU sestavljeno iz medstekelnega prostora debeline 16mm, zapolnjenim z ARGON plinom in TGI distančnikom. Z zunanje strani je steklo debelin 4mm in notranje debeline 4mm z LOW-E premazom. Faktor toplotne prehodnosti z TGI (pvc) distančnikom je Ug = 1,0 W/m2K. Steklo 4/16/4 je v STANDARDU vgrajeno v okna ID4000 in ID5000.

TROSLOJNO STEKLO 4/12/4/12/4

skupne debeline 36mm je v STANDARDU sestavljeno i dveh medstekelnih prostorov debeline 12mm, zapolnjenim z ARGON plinom in TGI distančnikom. Z zunanje strani je steklo debelin 4mm z LOW-E premazom, vmesno debeline 4mm in notranje debeline 4mm z LOW-E premazom. Faktor toplotne prehodnosti z TGI (pvc) distančnikom je Ug = 0,7 W/m2K. Steklo 4/12//12/4 lahko na željo kupca vstavimo v okna ID4000 in ID5000.

TROSLOJNO STEKLO 4/18/4/18/4

skupne debeline 48mm je v STANDARDU sestavljeno i dveh medstekelnih prostorov debeline 18mm, zapolnjenim z ARGON plinom in TGI distančnikom. Z zunanje strani je steklo debelin 4mm z LOW-E premazom, vmesno debeline 4mm in notranje debeline 4mm z LOW-E premazom. Faktor toplotne prehodnosti z TGI (pvc) distančnikom je Ug = 0,5 W/m2K. Steklo 4/18/18/4 je v STANDARDU vgrajeno v okna ID8000 in BluEvolution 92.

AKUSTIČNO STEKLO

Standard steklo dvoslojno 4-16-4 ima zvočno izolativnost do 32dB. Zvočno izolativnost stekla in samega okna povečamo že z spremembo debeline stekla 4-16-6 in tako steklo ima zvočno izolativnost do 35dB. Lamirano steklo ali AKUSTIČNO pa je lepljeno steklo s posebnim akustičnim filmom med ploščami, ki lahko oknu omogoči tudi do 45dB zvočne izolativnosti. AKUSTIČNO steklo je namenjeno tako stanovanjskim, kot javnim objektom.

PROTIVLOMNO STEKLO

Steklo, ki v povezavi z protivlomnim okovjem veliko pripomore pri zaščiti vašega doma pred tatovi. Tako steklo delimo na dva razreda odpornosti:

  • P2 ( dve stekleni plošči z dvema slojema posebne PVB folije debeline 0,38mm)
  • P4 ( dve stekleni plošči z štirima slojema posebne PVB folije debeline 0,38mm)

Protivlomno steklo vam zagotavlja, da se v primeru udarca steklo razbije ampak ne razprši, temveč ostane v celoti na zaščitni foliji, katera lahko pretpri serijo udarcev.

VARNOSTNO STEKLO

Tako steklo je v nekaterih državah po zakonu obvezno saj ščiti družino zlasti najmlajše družinske člane pred morebitnim rabitjem stekla in razpršitvijo po prostoru oziroma po osebah, ki so v bližini okna. Podobno, kot pri protivlomnem steklu je tako steklo lepljeno z dvema ploščima vmes katerih se nahaja posebna PVB folija debeline 0,38mm. 

STOPSOL STEKLO (REFLEKSNO)

Zunanje steklo je prekrito s plastjo posebnega filma, ki zmanjšuje pretok sončne svetlobe v notranjost objekta. Steklo ne samo odbija in absorbira toploto ampak tudi filtrira svetlobo, da zmanjša bleščenje. V primeru takega stekla lahko poleti zmanjšamo stroške klimatske naprave.